Peter Fristedt Konsult AB

Peter är en kravanalytiker, skribent, utbildare och kommunikatör – ständigt någonstans mellan människa och maskin.

Efter 31 år i bank- och finansvärlden arbetar jag nu som konsult i en egen firma. Och det är inte bara för att jag ska få skriva verkställande direktör och konsultchef på visitkortet.

Jag uppfattas som en lättillgänglig, pragmatisk och resultatorienterad person. Samtidigt som jag förordar teamarbete är jag helt komfortabel i att arbeta självständigt. Jag har mångårig erfarenhet av att arbeta i projekt, att samordna aktiviteter och att leverera på tid och kostnad.

Peter Fristedt


Länk:
CV och betyg/vitsord
Länk: Kontakta mig!
Länk: LinkedIn

Skribent och utbildare

Jag har en omfattande erfarenhet av att skriva instruktioner för bankpersonal, systemdokumentation, lathundar och utbildningsmaterial med mera. Jag har arbetat som utbildare inom kommunikation, webbutveckling och datoranvändning.

Jag skulle gärna arbeta med dokumentation av olika slag, eller inom en supportorganisation med att hjälpa användare arbeta effektivare och smartare.

Kravanalytiker

Kravinhämtning, analys, dokumentation och att ta fram testfall.

Som kravare har jag bland annat arbetat med affärskrav för system och process för att privatpersoner ska kunna bli kund i SEB via mobilapp och webb, krav vid upphandling av drift och förvaltning av IT-system (till exempel samarbetsverktyg och videoströmningstjänst), affärskrav för SEB Tyskland samt SEB Corporate and Institutions publika webbplatser med mera. Mitt senaste uppdrag rör affärskrav i anslutning till GDPR (General Data Protection Regulation/Allmänna dataskyddsförordningen) på Telia Company.

Agilt förändringsarbete

Driver agilt förändringsarbete. Har arbetat såväl som scrum master för ett team IT-utvecklare som nyckelperson i olika förändringsprojekt. Deltar i upphandlingar och inköp av lösningar, planerar och implementerar dessa.

Kommunikatör

Flerårig erfarenhet som kommunikatör, av att skriva interna nyheter, kundkommunikation och ledarbrev. Jag har varit ansvarig för planering, struktur och innehåll på interna och publika webbplatser, samt arbetat med kommunikationsstrategier och policydokument.

Certifieringar

Certifikat PSM 1 Scrum
Scrum.org: Professional Scrum Master 1 (certifikat)

Certifikat CPRE IREB
IREB: Certified Professional for Requirements Engineering (certifikat)


Softhouse: Agile Certification (innehåll)


Microsoft: Microsoft Office User Specialist, Expert level